Fisioterapia y Osteopatía

Tratamiento personalizado e individualizado. El primer contacto con el paciente es para realizar una completa anamnesis, realizando pruebas físicas y funcionales que nos permiten realizar un buen diagnóstico de fisioterapia y de esta manera realizar un tratamiento adecuado y específico según la persona. Junto con un buen seguimiento posterior de la educación del paciente.

Llic. ANIOL JIMÉNEZ VILÀ

Fisioterapeuta i OsteòpataHOLA

 

 

Graduat en Fisioteràpia per l’escola Universitària “Gimbernat”. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) - juny 2013. Menció en Fisioteràpia Específica en l’Esport.

 

Membre del Col·legi de fisioterapeutes de Catalunya i de la Societat catalano-balear de fisioteràpia. Col·legiat núm. 10578

 

Màster Oficial Universitari en Osteopatia (bienni 2013-2015). Títol Oficial. Escola Universitària “Gimbernat”. Universitat Autònoma de Barcelona. (UAB)

 

Formació en Dolor Miofascial. Diagnòstic i tractament Conservador de “punts gallet” miofascials i tractament invasiu (punció seca). Escoles Universitàries Gimbernat.

 

Formació en Embenatge neuromuscular (Kinesiotaping)

 

 

La fisioteràpia és una professió sanitària que té per objectiu preservar, restablir i augmentar el nivell de salut de les persones i de la comunitat. S’aplica en la prevenció, promoció, manteniment i recuperació de la funcionalitat mitjançant mitjans manuals, físics i químics. El fisioterapeuta desenvolupa la seva activitat en un context sanitari dins d’un equip de treball multidisciplinari i juntament amb altres professionals de la salut com el metge, podòleg, psicòleg, dietista, nutricionista, etc.

 

La base de la fisioteràpia actual consisteix en una exploració exhaustiva del pacient i un diagnòstic acurat, per tal de poder plantejar a posteriori un tractament ajustat amb les tècniques convenients.

 

Des de l’osteopatia es concep el cos humà com una unitat indivisible on l’estructura (el sistema músculo-esquelético-visceral, sistema nerviós vascular i immune) i la funció de l’organisme es troben íntimament relacionades i depenent una de l’altra. L’osteopatia utilitza tècniques precises i segures, adaptades a cada persona i a les seves característiques i necessitats, sempre tenint en compte l’edat, el sexe, la tipologia  i l’estat de salut.

 

L’objectiu del nostre servei és donar la resposta adequada i personalitzada a les necessitats singulars de cada persona, i per això, un cop feta la valoració pertinent, s’apliquen les tècniques ajustades a cada situació particular. És important tractar la causa del problema, ja sigui una contractura, una disfunció visceral, una alteració postural (escoliosi, hiperlordosi, hipercifosi, escurçament de cadenes musculars, etc.).  En l’àmbit de la traumatologia s’atenen també patologies tals com una ruptura o distensió muscular, esquinços, contusions, fractures, pròtesis, luxacions, capsulitis, bursitis, lumbàlgies, dorsàlgies, cervicàlgies, tendinopaties, hèrnia discal, ciàtiques, etc.

 

Les diferents tècniques de fisioteràpia utilitzades són:

  • Teràpia manual
  • Tractament conservador i invasiu del dolor miofascial (punció seca)
  • Reeducació postural
  • Tècniques neuromusculars
  • Embenatge funcional
  • Kinesiotaping
  • Estiraments
  • Massatges descontracturants, de descarrega, etc.
  • Readaptació a l’activitat física o esportiva
  • Propiocepció